Ako pazite na težinu, ovaj niskokalorični desert je kao stvoren za vas!
196 kalorija
10 g masti (4 g zasićenih, 4 g monozasićenih)
44 mg kolesterola
25 g ugljikohidrata
4 g proteina
2 g vlakana
151 mg natrija
86 mg kalija.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje nauljite i pospite brašnom. Zagrijte čokoladu u mikrovalnoj pećnici dok se u potpunosti ne rastopi.
Pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo, cimet i sol. Stavite na stranu. Istucite bjelanjke. Dodajte 1/4 šećera i dobro istucite.
Istucite preostalih 1 / 2 šalice šećera, smeđi šećer i ulje na srednjoj brzini. Dodajte žumanjke jedan po jedan, a zatim otopljenu čokoladu i vaniliju. Sve dobro izmiješajte. Dodajte 1 / 2 šalice mlijeka, a zatim dodajte pola u mješavinu brašna. Miksajte dobro obje smjese, a zatim ih pomiješajte.
Pecite oko 25 do 30 minuta. Hladite najmanje 1 sat.
Za pripremu kreme, miksajte šlag i šećer u prahu na srednjoj brzini oko 1 minutu. Dodajte kiselo vrhnje, ekstrakt badema, vaniliju i cimet. Sve dobro izmiješajte. Poslužite kolač s kremom.