Nazad na početnu

Čokoladna torta s malinama

Brza i lagana za pripremu, ova ukusna torta će osvojiti vaše nepce.

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 225 g tamne čokolade
  • 175 g maslaca
  • 2 žličice vanilin šećera
  • 50 g mljevenih badema
  • 50 g mljevenih lješnjaka
  • 2 žlice glatkog brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 5 jaja
  • 140 g šećera
  • 3 žlice pekmeza od jagoda
  • 15 malina
  • Čokoladna glazura

  • 140 g tamne čokolade
  • 100 ml slatkog vrhnja

Priprema

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite i pobrašnite 2 kalupa za pečenje promjera 20 cm.

Pomiješajte brašno, sol, mljevene bademe i lješnjake.

Rastopite maslac i čokoladu na laganoj vatri. Miješajte dok ne dobijete glatku glazuru.

Miksajte jaja dok ime se volumen ne udvostruči. Dodajte šećer i vanilin šećer, i miksajte još 5 minuta. Polako dodajte smjesu čokolade i maslaca. Dobro izmiješajte i dodajte smjesu s brašnom.

Tijesto podijelite u kalupe za pečenje. Pecite 15 do 20 minuta. Ostavite da se ohladi.

Maline usitnite blenderom i umiješajte u marmeladu. Premažite jedan biskvit i preklopite drugim.

Kada slatko vrhnje prokuha, dodajte nasjeckanu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi. Premažite tortu glazurom i držite ju u frižideru do posluživanja.