Kestene ispecite i ogulite pa usitnite u blenderu. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180°C, namažite okrugli lim maslacem ili stavite papir za pečenje.
Na srednjoj vatri rastopite 250 g čokolade za kuhanje i 100 g maslaca i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Gotovu smjesu ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
Odvojite bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke istucite i stavite sa strane. Ručnim mikserom izmiješajte žumanjak i šećer dok ne dobijete kremastu smjesu.
U žumanjak dodajte rastopljenu čokoladu i dobro izmiješajte. Zatim dodajte razmrvljene kestene i brašno i miješajte dok se sastojci ne sjedine.
Dodavajte po malo bjelanjka i lagano miješajte. Kad izmiješate sve sastojke, prebacite u okrugli lim i stavite peći.
S čačkalicom provjerite je li torta pečena, izvadite ju i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi. Dok se torta hladi, pripremite glazuru. Na srednjoj vatri zagrijte 250 g čokolade, 50 g maslaca i bademovo mlijeko.
Glazuru izlijte na ohlađeno tijesto i ukrasite mrvicama badema i kestena ili po želji. Prije posluživanja stavite tortu u hladnjak na barem sat vremena