Nazad na početnu

Čokoladna torta s kestenom

Dva klasična jesenska sastojka, čokolada i kesten, daju bogati okus ovom ukusnom kolaču, koji je idealan desert za nadolazeće hladne dane.

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 200 g kestena
  • 100 g bademovog brašna
  • 500 g čokolade za kuhanje
  • 150 g maslaca
  • 100 g šećera ili prirodnog zaslađivača
  • 6 jaja
  • 3 dl bademovog mlijeka

Priprema

Priprema

  1. Kestene ispecite i ogulite pa usitnite u blenderu. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180°C, namažite okrugli lim maslacem ili stavite papir za pečenje.
  2. Na srednjoj vatri rastopite 250 g čokolade za kuhanje i 100 g maslaca i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Gotovu smjesu ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
  3. Odvojite bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke istucite i stavite sa strane. Ručnim mikserom izmiješajte žumanjak i šećer dok ne dobijete kremastu smjesu.
  4. U žumanjak dodajte rastopljenu čokoladu i dobro izmiješajte. Zatim dodajte razmrvljene kestene i brašno i miješajte dok se sastojci ne sjedine.
  5. Dodavajte po malo bjelanjka i lagano miješajte. Kad izmiješate sve sastojke, prebacite u okrugli lim i stavite peći.
  6. S čačkalicom provjerite je li torta pečena, izvadite ju i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi. Dok se torta hladi, pripremite glazuru. Na srednjoj vatri zagrijte 250 g čokolade, 50 g maslaca i bademovo mlijeko.
  7. Glazuru izlijte na ohlađeno tijesto i ukrasite mrvicama badema i kestena ili po želji. Prije posluživanja stavite tortu u hladnjak na barem sat vremena