Čokoladna torta s jagodama

Savršena kombinacija čokolade i jagoda.

Čokoladna torta s jagodama

02:00

Sastojci:

Krema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 16 cm.

Pomiješajte suhe sastojke i dodajte mokre. Miješajte mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.

Ulijte tijesto u pripremljen kalup za pečenje i pecite oko 55 minuta.

Kada se malo ohladi, izvadite biskvit iz kalupa i stavite na stranu.  Kada se ohladi, prerežite biskvit na pola. Vrh jednog i dno drugog biskvita namažite džemom od jagoda.

Slatko vrhnje i limunov sok dobro izmiješajte. Postupno dodajući šećer miksajte dok ne dobijete čvrst snijeg.

Jedan biskvit namažite polovicom kreme i na njega stavite drugi biskvit. Vrh torte namažite ostatkom kreme i ukrasite jagodama.

Ostali recepti

Bruschetta od patlidžana
Smoothie od jabuke
Salata od crvenog kupusa i jabuke
Smoothie od borovnica i naranče
Tople palačinke od integralnog brašna
Smoothie za zdravi početak dana
Palačinke sa sladoledom i vrućim višnjama
Smoothie od kruške, banane i kelja
© 2025 Zdravi recepti