Čokoladna torta s avokadom

Glazura je svilenkasto glatka, a kolač je lagan i bez zasićenih masti, zahvaljujući avokadu.

Čokoladna torta s avokadom

00:50

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Pomješaje prvih 5 sastojaka. U drugoj posudi umutite maslinovo ulje i sljedeća četiri sastojaka. Dodajte šećer. Ulijte mokre sastojke u pire od avokada, sjedinite s mješavinom brašna i miješajte dok ne nastane glatka smjesa. Kolač podijelite u dva kalupa i pecite 30 minuta. Izvadite iz pećnice i kada se ohladi, izvadite iz kalupa da se potpuno ohladi. Sastojke za glazuru dobro izmiješajte i prelijte preko jednog biskvita. Stavite drugi i premažite ostatak glazure po cijelog torti.

Predlažemo da ovaj desert poslužite nakon zdravih i ukusnih tortilji od tune, avokada i zelene salate!

Ostali recepti

Čokoladna torta za zaljubljene
Isprobajte ovaj senzacionalni cheesecake od čerimoje!
Kolač od kokosa i borovnica
Tilapija s kuskusom
Dinstana brokula s bademima i lanenim sjemenkama
Smoothiejem od ananasa protiv PMS-a
Kolačići od badema
Domaći slani keksi bez jaja
© 2025 Zdravi recepti