Čokoladna torta od tikvica

Sočna i ukusna torta koja će vas osvojiti.

Čokoladna torta od tikvica

01:10

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Lim za pečenje promjera 20 cm obložite papirom za pečenje.

Tikvice naribajte i ostavite da stoje sa strane na papirnatom ručniku.

U velikoj zdjeli mikserom izmiješajte šećer i maslac. Dodajte jaja i vanilin šećer i miješajte dok smjesa ne postane kompaktna i glatka. Dodajte sodu bikarbonu i limun i dobro promiješajte.

U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, kakao i prstohvat soli. Smjesu od kakaa polagano usipajte u smjesu od jaja i neprestano polako i lagano miješajte.

Polako ulijevajte mlijeko i neprestano miješajte. Na kraju dodajte tikvice i lagano promiješajte.

Tijesto stavite u pripremljeni lim i pecite 35 do 40 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se hladi.

U međuvremenu istucite slatko vrhnje. Biskvit prerežite na dva dijela. Jednu polovicu obilato premažite vrhnjem, stavite drugu i nju također premažite vrhnjem. Pospite malinama i držite u hladnjaku 1 sat prije posluživanja.

Ostali recepti

Muffini od matcha praha
Juha od mrkve, bundeve i đumbira
Tost s avokadom i ananasom
Tost s mascarponeom i lanenim sjemenkama
Smoothie od jagoda i bučinih sjemenki
Teff s datuljama i medom
Pileći paprikaš
Slatki kuglof
© 2025 Zdravi recepti