Nazad na početnu
Sastojci
- 270g smeđeg šećera
- 185ml mlijeka
- 125g maslaca
- 50g kakao praha
- 1 / 4 žličice soda bikarbone
- 150g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 jaja
-
Čokoladna glazura
- 195g šećera u prahu
- 1 žlica kakao praha
- 10g maslaca
- 1 žlica kipuće vode
Priprema
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite kalup za tortu i na dno stavite papir za pečenje.
- Stavite šećer, mlijeko i maslac u lonac za kuhanje. Dodajte kakao i sodu bikarbonu i zagrijte. Miješajte dok smjesa ne bude glatka, ali neka ne prokuha. Stavite na stranu 5 minuta da se ohladi malo.
- Brašno, prašak za pecivo i jaja dobro izmiješajte. Dodajte smjesu s kakaom. Ulijte smjesu u pripremljeni kalup i uklonite mjehuriće zraka ako se pojave. Pecite u zagrijanoj pećnici 45 do 55 minuta. Ostavite da se u potpunosti ohladi.
- Da bi napravili čokoladnu glazuru, pomiješajte šećer u prahu i kakao. Dodajte maslac i vodu, te miješajte do smjesa ne postane glatka. Ravnomjerno razmažite glazuru na vrh torte. Ostavite oko 50 minuta ili dok se glazura ne stvrdne.