Nazad na početnu

Čokoladna simfonija

Čokoladna torta s preljevom od čokolade. Tko bi joj odolio!

02:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 270g smeđeg šećera
  • 185ml mlijeka
  • 125g maslaca
  • 50g kakao praha
  • 1 / 4 žličice soda bikarbone
  • 150g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 jaja
  • Čokoladna glazura

  • 195g šećera u prahu
  • 1 žlica kakao praha
  • 10g maslaca
  • 1 žlica kipuće vode

Priprema

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite kalup za tortu i na dno stavite papir za pečenje.
  2. Stavite šećer, mlijeko i maslac u lonac za kuhanje. Dodajte kakao i sodu bikarbonu i zagrijte. Miješajte dok smjesa ne bude glatka, ali neka ne prokuha. Stavite na stranu 5 minuta da se ohladi malo.
  3. Brašno, prašak za pecivo i jaja dobro izmiješajte. Dodajte smjesu s kakaom. Ulijte smjesu u pripremljeni kalup i uklonite mjehuriće zraka ako se pojave. Pecite u zagrijanoj pećnici 45 do 55 minuta. Ostavite da se u potpunosti ohladi.
  4. Da bi napravili čokoladnu glazuru, pomiješajte šećer u prahu i kakao. Dodajte maslac i vodu, te miješajte do smjesa ne postane glatka. Ravnomjerno razmažite glazuru na vrh torte. Ostavite oko 50 minuta ili dok se glazura ne stvrdne.