Nazad na početnu

Čokoladna princeza

Očarat će vas zauvijek!

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 8 jaja
  • 200 g smeđeg šećera
  • 100 ml biljnog ulja
  • 300 g tamne čokolade
  • 1/2 praška za pecivo
  • Glazura

  • 400 g tamne čokolade
  • 500 ml slatog vrhnja

Priprema

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Lim za pečenje promjera 22 cm obložite papirom za pečenje.
  2. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg.
  3. U žumanjke dodajte šećer i dobro izmiješajte. Dodajte ulje i prašak za pecivo. Sve zajedno još jednom dobro izmiješajte.
  4. Čokoladu istopite na laganoj vatri i umiješajte u smjesu sa žutanjcima.
  5. Dodajte bjelanjke i sve dobro izmiješajte i pecite 40 minuta.
  6. Za glazuru, istopite čokoladu na laganoj vatri.
  7. Vrhnje miksajte dok ne dobijete čvrst šlag.
  8. Pomiješajte čokoladu i slatko vrhnje i miksajte 2 minute.
  9. Kada se biskvit ohladi, premažite ga glazurom.
  10. Poslužite uz svježe voće i uživajte!