Nazad na početnu
Sastojci
- 8 jaja
- 200 g smeđeg šećera
- 100 ml biljnog ulja
- 300 g tamne čokolade
- 1/2 praška za pecivo
-
Glazura
- 400 g tamne čokolade
- 500 ml slatog vrhnja
Priprema
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Lim za pečenje promjera 22 cm obložite papirom za pečenje.
- Bjelanjke istucite u čvrst snijeg.
- U žumanjke dodajte šećer i dobro izmiješajte. Dodajte ulje i prašak za pecivo. Sve zajedno još jednom dobro izmiješajte.
- Čokoladu istopite na laganoj vatri i umiješajte u smjesu sa žutanjcima.
- Dodajte bjelanjke i sve dobro izmiješajte i pecite 40 minuta.
- Za glazuru, istopite čokoladu na laganoj vatri.
- Vrhnje miksajte dok ne dobijete čvrst šlag.
- Pomiješajte čokoladu i slatko vrhnje i miksajte 2 minute.
- Kada se biskvit ohladi, premažite ga glazurom.
- Poslužite uz svježe voće i uživajte!