Vrlo, vrlo slastan čokoladni desert!
Sastojci:
Prethodno zagrijte pećnicu na 220°C.
Lim za pečenje promjera 21cm obložite papirom za pečenje.
Miksajte jaja dok ne dobijete pahuljastu smjesu. Dodajte šećer i nastavite miješati dok se šećer ne otopi. Postepeno dodajte brašno i kakao.
Stavite smjesu u lim za pečenje i pecite oko 15 minuta. Izvadite biskvit iz pećnice i ostavite da se ohladi.
Mousse
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Žumanjke, 100 g šećera, kakao, vaniliju i slatko vrhnje, stavite na laganu vatru i miješajte oko 5 minuta dok se smjesa ne zgusne, ali nemojte dopustiti da prokuha. Uklonite s vatre i dodajte čokoladu i maslac. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte dvije žlice ruma i sve dobro izmiješajte. Stavite na stranu da se ohladi do sobne temperature.
Bjelanjke i 100g šećera lagano mikserom miješajte na pari dok se šećer ne otopi. Maknite s pare i dobro izmiješajte. Stavite bjelanjke u smjesu sa žumanjcima i lagano promiješajte.
Biskvit pospite s preostalim rumom. Ulijte čokoladni mousse na biskvit i stavite u hladnjak na najmanje 8 sati. Prije posluživanja pospite čokoladom.