Nazad na početnu

Čokoladna kardamom torta

Isprobajte ovu malo drugačiju čokoladnu tortu!

00:40
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 300 g nasjeckane tamne čokolade
  • 150 g maslaca
  • 6 jaja
  • 40 g šećera
  • 1 ¼ žličica mljevenog kardamoma
  • Čokoladni preljev

  • 200 g sjeckane mliječne čokolade
  • 1 žličica kardamoma

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Rastopite tamnu čokoladu, zajedno s maslacem. Umutite žumanjke, pola šećera i kardamom. Dodajte rastopljenu čokoladu i dobro promiješajte.

Umutite bjelanjke i preostali šećer. Sada pažljivo dodajte bjelanjke u smjesu čokolade i lagano izmiješajte. Pecite 20 do 25 minuta. Ostavite da se ohladi.

Za preljev, na pari istopite čokoladu i dodajte kardamom. Poslužite s tortom.

Energetska vrijednost

440