Nazad na početnu

Čili tagliatelle sa smokvama

Egzotično i slasno!

00:25
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 350 g tagliatella
  • 2 velike žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 8 crnih smokava, svaka narezana na 8 dijelova
  • 2 suhe crvene čili paprike, zdrobljene
  • Fino naribana korica od 2 limuna
  • Limunov sok od jednog limuna
  • 125 ml vrhnja
  • 50 g parmezana, svježe naribanog
  • Sol
  • Crni papar

Priprema

Priprema

U velikom loncu dovedite blago posoljenu vodu do vrenja, a zatim u njoj skuhajte tagliatelle dok ne budu al dente. Dobro ih ocijedite.

U međuvremenu, zagrijte veliku tavu, dodajte ulje i kada se počne pušiti, pažljivo dodajte smokve u tavu brzo ih okrećući kako bi se karamelizirale. Začinite sa solju i paprom te dodajte čili.

Umiješajte koricu i sok od limuna u vrhnje, a zatim sve pomiješajte sa skuhanom tjesteninom.

Dodajte smokve i poslužite vruće tako da je sve posuto s parmezanom.