Nazad na početnu

Cheesecake od maline (Dijeta bez brašna i šećera)

Ovaj kolač nema šećera ni brašna, a kombinacija sira i svježih malina savršeno se slaže i čini osvježavajući desert.

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 500 ml punomasnog mlijeka
  • 75 g stevie ili drugog prirodnog zaslađivača
  • 75 g badema, mljevenih, bez kore (bez većih komada)
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 230 g kremastog sira
  • 2 žlice soka od limuna
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 130 g svježih malina, možete koristiti i drugo bobičasto voće
  • prstohvat ksantanske gume ili drugog zgušnjivača

Priprema

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 190°C. U loncu zagrijavajte mlijeko dok gotovo ne zakuha. Smanjite vatru, dodajte 50 g stevie i zgušnjivač i pustite da se kuha 30-ak min, uz povremeno miješanje. Kad se smjesa zgusne i smanji, ugasite i maknite s vatre.
  2. Izmiješajte mljevene bademe, rastopljeno kokosovo ulje i 25 g stevie. U kalup za pitu stavite smjesu i pritisnite. Smjesu stavite i na rubove kako biste formirali koru. Pecite 7-8 minuta.
  3. U posudi ručnim mikserom izmiješajte sir dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte limunov sok, vaniliju i ohlađenu smjesu s mlijekom te miješajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte maline. Možete ih miješati ručnim mikserom dok se ne usitne ili ih odmah usitniti i promiješati rukom.
  4. U koru izlijte smjesu i stavite u hladnjak na najmanje 3 sata. Ukrasite po želji, izrežite i poslužite