Ukusan, sočan i očaravajući cheesecake!
Sastojci:
Sameljite graham krekere. Dodajte smeđi šećer, cimet i rastopljeni maslac. Dobro izmiješajte. Pritisnite smjesu ravnomjerno na dno lima za pečenje promjera 23 cm. Stavite u hladnjak dok pripremate punjenje.
Zagrijte pećnicu na 175°C.
Čokoladu istopite na pari.
Miksajte krem sir na srednjoj brzini, oko 1 minutu. Dodajte kondenzirano mlijeko i grčki jogurt. Miksajte oko 2 minute. Umiješajte rastopljenu čokoladu, ekstrakt vanilije i sol. Umiješajte jedno po jedno jaje.
Ulijte tijesto u pripremljen kalup za pečenje preko kore. Pecite 50 minuta. Ostavite da se ohladi.
Pomiješajte orahe i kokosovo brašno, i stavite na stranu.
Pomiješajte žumanjak, smeđi šećer i sol. Umiješajte maslac. Zatim dodajte slatko vrhnje i ekstrakt vanilije. Kuhajte na srednje jakoj vatri 5 do 7 minuta. Prelijte smjesu preko oraha i kokos brašna. Dobro izmiješajte.
Ohladite na sobnu temperaturu i stavite u frižider da se ohladi u potpunosti. Stavite glazuru na ohlađeni cheesecake.