Desert koji će oduševiti vaše nepce.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Rastopite maslac, dodajte mljevene kekse i šećer. Pritisnite prstima smjesu na dno kalupa za torte. Pecite 8 do 10 minuta i pustite da se hladi dok radite smjesu za punjenje.
U posebnu zdjelu pomiješajte šećer, cimet, đumbir, klinčić, muškarni oraščić i sol. U velikoj zdjeli miksajte sir oko 2 minute. Postepeno dodavajte smjesu sa šećerom i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna, oko 2 minute. Dodajte jaja i miksajte oko 30 sekundi. Dodajte vanilin šećer i pire od bundeve i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna.
Smjesu ravnomjerno nanesite preko kore. Stavite u pećnicu i pecite oko 30 minuta, smanjite temperaturu na 160°C i pecite još 10 do 20 minuta, odnosno dok se rubovi ne zapeku.
U međuvremenu pomiješajte kiselo vrhnje, vanilin šećer i šećer. Namažite na tortu dok je još topla, vratite u pećnicu i pecite oko 8 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi. Kada se ohladi, tortu stavite u hladnjak i pustite da odstoji najmanje 8 sati prije posluživanja.