Cheesecake od bundeve

Desert koji će oduševiti vaše nepce.

Cheesecake od bundeve

02:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Rastopite maslac, dodajte mljevene kekse i šećer. Pritisnite prstima smjesu na dno kalupa za torte. Pecite 8 do 10 minuta i pustite da se hladi dok radite smjesu za punjenje.

U posebnu zdjelu pomiješajte šećer, cimet, đumbir, klinčić, muškarni oraščić i sol. U velikoj zdjeli miksajte sir oko 2 minute. Postepeno dodavajte smjesu sa šećerom i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna, oko 2 minute. Dodajte jaja i miksajte oko 30 sekundi. Dodajte vanilin šećer i pire od bundeve i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna.

Smjesu ravnomjerno nanesite preko kore. Stavite u pećnicu i pecite oko 30 minuta, smanjite temperaturu na 160°C i pecite još 10 do 20 minuta, odnosno dok se rubovi ne zapeku.

U međuvremenu pomiješajte kiselo vrhnje, vanilin šećer i šećer. Namažite na tortu dok je još topla, vratite u pećnicu i pecite oko 8 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi. Kada se ohladi, tortu stavite u hladnjak i pustite da odstoji najmanje 8 sati prije posluživanja.

Ostali recepti

Čokoladna princeza
Kruh od banane i badema
Smoothie od banane, špinata i kakaa
Složenac s piletinom i bademima
Zapečene mrkve premazane medom
Složenac od puretine
Paprena pileća tjestenina
Domaći sirup od ribizla
© 2025 Zdravi recepti