Nazad na početnu

Caprese rezanci od tikvica

Ovi bezglutenski rezanci od tikvica, idealna su zamjena za uobičajenu tjesteninu. U kombinaciji s rajčicama i mozzarellom, predstavljaju pravo bogatstvo mediteranskih okusa!

00:35
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 tikvice
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 10 prepolovljenih cherry rajčica
  • 200 g mozzarelle, nasjeckane na kockice
  • Nekoliko lisova svježeg bosiljka
  • 2 žžlice balzamičnog octa
  • sol i papar, po želji

Priprema

Priprema

  1. Koristeći spiralni rezač, napravite rezance od tikvica. Ako ga nemate, tikvice narežite na tanke listiće uz pomoć gulilice za krumpir.
  2. Rezance od tikvice začinite maslinovim uljem, solju i paprom.
  3. Ostavite 15 minuta, da tikvice upiju marinadu.
  4. Dodajte nasjeckane rajčice, mozzarellu i bosiljak
  5. Dobro promiješajte.
  6. Na kraju prelijte balzamičnim octom i poslužite!