Nazad na početnu

Bulghur pšenična salata s dressingom od metvice i limuna

Bliskoistočni objed za četvoro

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 125 g bulghur pšeničnog zrnja (drobijeno zrno pšenice)
  • 1 svježi krastavac
  • 2 ljutike, oguljene
  • 125 g mladog kukuruza šećerca
  • 3 zrele ali čvrste rajčice
  • Dressing

  • Ribana korica 1 limuna
  • 3 žlice limunovog soka
  • 3 žlice svježe nasjeckane metvice
  • 2 žlice svježe nasjeckanog peršina
  • 1-2 žlice meda
  • 2 žlice suncokretova ulja
  • sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema

Priprema:

1. Stavite bulghur pšenično zrnje u zdjelu i prelijte kipućom vodom.

2. Lagano kuhajte oko 10 minuta, tada temeljito procijedite i stavite u posudu za posluživanje.

3. Narežite krastavce na male kockice, ljutike nasjeckajte na tanko i odložite. Parite slatki kukuruz u zdjeli kipuće vode oko 10 minuta dok ne omekša. Ocijedite i narežite na deblje komadiće.

4. Zarežite križ na vrhu svake rajčice i stavite ih u kipuću vodu, dok im se ne počne guliti koža.

5. Rajčicama odstranite kožicu i sjemenke, narežite ih na male kockice.

6. Napravite dressing dobro miješajući sve sastojke u manjoj zdjeli.

7. Kad je bulghur pšenično zrnje donekle kuhano, dodajte spremljeno povrće i umiješajte dressing, začinite po ukusu solju i paprom i poslužite.