Bliskoistočni objed za četvoro
Sastojci:
1. Stavite bulghur pšenično zrnje u zdjelu i prelijte kipućom vodom.
2. Lagano kuhajte oko 10 minuta, tada temeljito procijedite i stavite u posudu za posluživanje.
3. Narežite krastavce na male kockice, ljutike nasjeckajte na tanko i odložite. Parite slatki kukuruz u zdjeli kipuće vode oko 10 minuta dok ne omekša. Ocijedite i narežite na deblje komadiće.
4. Zarežite križ na vrhu svake rajčice i stavite ih u kipuću vodu, dok im se ne počne guliti koža.
5. Rajčicama odstranite kožicu i sjemenke, narežite ih na male kockice.
6. Napravite dressing dobro miješajući sve sastojke u manjoj zdjeli.
7. Kad je bulghur pšenično zrnje donekle kuhano, dodajte spremljeno povrće i umiješajte dressing, začinite po ukusu solju i paprom i poslužite.