Bulghur pšenična salata s dressingom od metvice i limuna

Bliskoistočni objed za četvoro

Bulghur pšenična salata s dressingom od metvice i limuna

00:30

Sastojci:

Priprema:

1. Stavite bulghur pšenično zrnje u zdjelu i prelijte kipućom vodom.

2. Lagano kuhajte oko 10 minuta, tada temeljito procijedite i stavite u posudu za posluživanje.

3. Narežite krastavce na male kockice, ljutike nasjeckajte na tanko i odložite. Parite slatki kukuruz u zdjeli kipuće vode oko 10 minuta dok ne omekša. Ocijedite i narežite na deblje komadiće.

4. Zarežite križ na vrhu svake rajčice i stavite ih u kipuću vodu, dok im se ne počne guliti koža.

5. Rajčicama odstranite kožicu i sjemenke, narežite ih na male kockice.

6. Napravite dressing dobro miješajući sve sastojke u manjoj zdjeli.

7. Kad je bulghur pšenično zrnje donekle kuhano, dodajte spremljeno povrće i umiješajte dressing, začinite po ukusu solju i paprom i poslužite.

Ostali recepti

Složenac od šparoga i batata
Muffini od bobičastog voća
Salata od gljiva i šparoga
Marinirani odresci od tune
Punjeni tost
Salata od quinoe i tikvica
Topli napitak s bundevom i bijelom čokoladom
Blagdanski kolačići
© 2025 Zdravi recepti