Nazad na početnu

Bukovače i povrće

Gljive su uvijek dobar izbor za lagani ručak.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 15 ml maslinovog ulja
  • 8 g češnjaka, oguljenog i sitno narezanog
  • 1 glavica crvenog luka, izrezati u trakice
  • 1 zelena paprika, svježa, narezana na trakice
  • 2 g soli
  • 250 g bukovača

Priprema

Priprema

Zagrijte maslinovo ulje u srednje velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Umiješajte češnjak, luk i zelenu papriku. Začinite sa soli. Kuhajte na oko 5 minuta, taman dok povrće ne bude mekano.

Smanjite vatru na nisku razinu. Stavite klobuke gljiva u tavu, pokrijte i pecite oko 5 minuta po strani, sve dok ne omekšaju.

Poslužite s rižom i sojinim umakom.