Fine, tople buhtle punjene džemom.
Sastojci:
Pomiješajte sve suhe sastojke. Dodajte mlako mlijeko, 3 jaja, ekstrakt vanilije, ulje i koricu naranče. Miješajte tijesto dok ne bude kompaktno. Dodajte još brašna po potrebi. Tijesto treba biti samo malo ljepljivo. Stavite tijesto u zdjelu i pustite da se diže na toplom mjestu oko jedan sat.
Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini. Tijesto neka bude oko 1 cm debljine. Izrežite tijesto na kvadrate 7 cm x 7 cm.
Na svaki kvadratić stavite 1 žličicu džema. Pažljivo preklopite svaki kvadrat na pola i stisnite krajeve. Tijesto treba biti dovoljno ljepljivo da se drži zajedno. Stavite buhtlice na namašćen lim za pečenje.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Premažite buhtlice s jajetom i ostavite da odstoje 20 minuta.
Pecite ih 25 do 30 minuta, dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Poslužite posute šećerom u prahu.