Nazad na početnu

Brzinske kozice s medom i češnjakom

Za ovaj jednostavni recept potrebno je samo 7 sastojaka. Idealan je kada trebate predah od mesa i teške hrane ili jednostavno ne želite dugo stajati za štednjakom.

00:15
4 osobe
Lako

Sastojci

  • očišćeni repovi kozica
  • sjeckani luk
  • sjeckani svježi đumbir
  • 1 protisnuti režanj češnjaka ili žličica češnjaka u granulama
  • med
  • umak od soje
  • kokosovo ulje
  • nekoliko žlica vode

Priprema

Priprema

  1. U tavi zagrijte malo kokosovog ulja te dodajte repove kozica koje ste prethodno oprali i posušili papirnatim ručnikom.
  2. Nakon što kozice postanu ružičaste napravite mjesta u sredini tave tako što ćete kozice pogurati prema rubovima.
  3. U sredini tave kratko popržite sjeckani luk te dodajte sjeckani đumbir i promiješajte. Nakon toga u sredinu tave dodajte protisnuti češnjak.
  4. Luk, đumbir i češnjak pržite jednu minutu konstantno miješajući.
  5. Pomiješajte med i umak od soje, prelijte preko luka, đumbira i češnjaka te sve pomiješajte
  6. Zatim umak prelijte s nekoliko žlica vode i svemu dodajte kozice te ostavite da ključa na laganoj vatri još 5 minuta.