Nazad na početnu
Sastojci
Za marinadu:
- 2 žlice kumina u prahu
- žlica chili praha
- sol
- maslinovo ulje
- iscijeđeni sok limete
- ribana korica limete
- 2 žlice balzamičkog octa
- 1 žlica meda
- 4 velika protisnuta režnja češnjaka
- sjeckani peršin
Za punjenje:
- 0,5 kg pilećih prsa bez kostiju i kože
- 4 paprike (crvena, žuta ili zelena)
- 1 srednji luk
- tortilje
Priprema
Priprema brzih i zdravih tortilja s piletinom
- Pomiješajte suhe sastojke za marinadu i dobro ih utrljajte po piletini. Meso zatim narežite na kockice.
- U posebnoj posudi pomiješajte preostale sastojke za marinadu. U vrećicu sa zatvaračem stavite piletinu i marinadu, te ju zatvorite i dobro protresite. Ostavite ju u frižideru barem pola sata.
- Piletinu izvadite iz marinade i ispecite na zagrijanoj tavi s malo ulja. Nakon što je piletina gotova premjestite ju na tanjur.
- U tavu u kojoj se pekla piletina stavite nasjeckani luk i papriku koje ste prethodno posolili te pirjajte na laganoj vatri 8 do 10 minuta. Pripazite da se ne luk i paprika skuhaju, već da ostanu hrskavi.
- Tortilje lagano pošpricajte vodom i zagrijte na suhoj tavi ili u mikrovalnoj pećnici.
- Na svaku tortilju dodajte piletinu, luk i papriku te zamotajte. Poslužite toplo.