Nazad na početnu

Bruskete od jagoda pogodne za vegane i dijabetičare

Neočekivano, ali sasvim ukusno podudaranje sira i sočnih jagoda čini ovaj recept idealnim i brzim predjelom!

00:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 10-ak jagoda, razrezanih na ploške
  • 60 g svježeg krem sira
  • 50 g gorgonzole
  • 1 žličica prirodnog zaslađivača ili šećera
  • zrnasti baguette, narezan na kriške
  • prstohvat vlasca
  • prstohvat papra
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 1 dl vode (po potrebi)

Priprema

Priprema

  1. U posudu stavite narezane jagode, pospite žličicom zaslađivača i ostavite sa stoji kratko.
  2. U drugoj posudi vilicom izmiješajte svježi krem sir i gorgonzolu. Dodajte vodu, ako je potrebno, pospite paprom i vlascem te miješajte dok ne dobijete gustu smjesu.
  3. Na vatri ili u pećnici zagrijte baguette i namažite ih maslinovim uljem. Na krišku stavljajte 1 žličicu sira i razmažite. Na sir dodajte iscijeđene ploške jagode, pospite vlascem (po želji) i poslužite.