Bruschetti s gorgonzolom i pečenim grožđem

Ovom ukusnom zalogaju od svega 4 glavna sastojaka teško je odoljeti, a uz samo malo mašte možete napraviti i svoju verziju jela za svaku priliku!

Bruschetti s gorgonzolom i pečenim grožđem Izvor slike: 123RF

00:25

Sastojci:

Priprema bruschetta s gorgonzolom i pečenim grožđem

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. U kvadratnu posudu za pečenje dodajte rastopljeni maslac, zatim dodajte grožđe i usitnjene orahe i gnječite ih u maslac. Po želji posipajte šećerom i stavite peći 15-ak minuta.
  2. Jednom do dva puta izmiješajte i okrenite, a kad grožđe porumeni izvadite iz pećnice i odložite sa strane da se hladi na sobnoj temperaturi.
  3. Narežite baguette na kriške, složite na lim i prelijte maslinovim uljem. Stavite u zagrijanu pećnicu 2-3 minute, dok kruh ne dobije zlatno smeđu boju (pazite da ne zagori) pa izvadite van.
  4. U blenderu izmiješajte svježi sir, gorgonzolu i maslinovo ulje dok ne dobijete gustu smjesu. Možete dodati i začine po želji (sol, papar, paprika). Dodajte jednu po jednu žlicu mlijeka kako biste dobili pravu, glatku teksturu.
  5. Na lagano ohlađene kriške kruha dodajte 2 žlice sira, stavite na vrh pečeno grožđe i orahe i prelijte sokom od pečenja, maslinovim uljem ili medom. Ukrasite po želji i poslužite toplo.

Ostali recepti

Loptice od patlidžana
Njoki s rajčicom i slaninom
Zobene pahuljice s jogurtom i kurkumom
Losos na žaru u marinadi
Bezglutenski špageti od tikvice s umakom
Grah salata s avokadom
Pileća krilca s umakom od senfa i meda
Odrezak s tunom i marelicama (GI dijeta)
© 2025 Zdravi recepti