Nazad na početnu

Brokula s fetom i umakom od rajčice

Osvježavajuća kombinacija!

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 450 g brokule, izrezati na cvjetove
  • 25 g maslaca
  • 1 veliki crveni luk, sitno nasjeckan
  • 3 režnja češnjaka, sitno nasjeckan
  • 850 g pelati rajčica, narezanih
  • 1 čajna žličica suhog origana
  • 2.5 cm veliki komad štapića cimeta
  • 1velika žlica svježe istisnutog soka od limuna
  • 100 g feta sira, izmrvljenog
  • 100 g Ementalera, naribanog
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190 ° C.

Skuhajte brokulu u malo posoljenoj kipućoj vodi na 5 minuta, taman da malo omekani. Ocijedite ju i stavite u vatrostalnu zdjelu.

Rastopite maslac u tavi. Dinstajte luk i češnjak na 3 minute, stalno miješajući. Dodajte rajčice, origano i cimet. Začinite s malo soli i papra. Dovedite sve do vrenja i ostavite neka se krčka na 5 minuta. Odbacite štapić cimeta.

Prelijte umak preko brokule i pospite s limunovim sokom.

Pospite dvije vrste sira po vrhu. Pecite u pećnici na 25 minuta i odmah poslužite.