Nazad na početnu

Brodet

Naučite kako pripremiti ovo tradicionalno dalmatinsko jelo.

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • miješana riba (ugor, grdobina, škarpina, luben, škampi)
  • češnjak
  • luk
  • maslinovo ulje
  • pelati
  • sol, papar
  • celer
  • peršin
  • kisko ocat
  • bijelo vino

Priprema

Priprema

Luk isjeckamo na deblje kriške. Stavljamo ga u dosta zagrijano maslinovo ulje. Kada malo svene dodamo pelate, nasjeckani češnjak, celer, peršin, sol, papar. Kada prokuha posložimo isječenu miješanu ribu. Zalijemo vinom da riba pliva i ulijemo 1 dl octa da se riba ne bi raspala. Sve skupa kuhamo 30 minuta laganoj vatri.
Kada je jelo gotovo poslužuje se toplo, a može i hladno s prilogom od palente ili makarona.