Brioši sa cimetom

Topla peciva kao stvorena za doručak.

Brioši sa cimetom

02:00

Sastojci:

Priprema

Pomiješajte kvasac, mlijeko i šećer. Ostavite da odstoji 5 minuta.

Pomiješajte brašno, cimet i sol. Dodajte smjesu s kvascem i jaja. Dobro izmiješajte i dodajte maslac. Mijesite tijesto dok ne bude dobro razrađeno. Pokrijte ga s plastičnom folijom i ostavite da odstoji 1 sat ili dok se tijesto ne udvostruči.

Zagrijte pećnicu na 200°C. Od tijesta oblikujte loptice. Loptice stavite na nauljen lim za pečenje i ostavite da odstoj 30 minuta.

Svako pecivo namažite jajetom i pospite šećerom. Pecite ih 15 minuta ili dok ne poprime zlatno smeđu boju. Poslužite toplo s maslacem i džemom.

Ostali recepti

Lokarda ratatouille
Odrezak s tunom i marelicama (GI dijeta)
Sok od pšenične trave
Lazanje od piletine (prehrana za krvnu grupu A)
Kruh od lješnjaka
Salata od špinata i lubenice
Božićni keksi od brusnica
Namaz od rajčice, bosiljka i indijskih oraščića
© 2025 Zdravi recepti