Nazad na početnu
Sastojci
- 200 g maslaca
- 200 g smeđeg šećera
- 200 g brašna
- 4 jaja
- 50 g mljevenih badema
- 100 ml prošeka
- 85 g grubo sjeckanih trešnji
- 250 g grožđica
- 250 g ribizla
- 100 g nasjeckanih oraha
- korica 1 limuna
- 1 žličica cimeta
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- ½ žličice praška za pecivo
Priprema
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje. Istucite maslac i šećer električnim mikserom dok ne dobijete kremastu smjesu.
- Umiješajte žlicu brašna, a zatim naizmjence umiješajte jaja i ostatak brašna.
- Umiješajte bademe.
- Dodajte prošek, a zatim dodajte koricu limuna, trešnje, grožđice, ribizle, orahe i vaniliju. Sve dobro izmiješajte, a zatim dodajte prašak za pecivo.
- Pecite 30 minuta, zatim snizite temperaturu na 150°C i pecite još 2 sata.
- Kada se potpuno ohladi izvadite iz kalupa za pečenje.