Božićni kruh sa cimetom i grožđicama

U blagdansko vrijeme, nikako nemojte zaobići ovaj slatki i mekani kruh koji će obožavati sve generacije.

Božićni kruh sa cimetom i grožđicama

01:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Pomiješajte brašno, kvasac, sol i vodu, te nastavite mijesiti tijesto 5 do 10 minuta. Ostavite tijesto da se diže 20 minuta.

Razvaljajte i ravnomjerno rasporedite cimet i grožđice. Oblikujte željeni oblik kruha i premažite rastopljenim maslacem.

Pospite s malo smeđeg šećera i pecite 20 do 30 minuta dok kruh ne poprimi zlatno smeđu boju.

Ostali recepti

Zlatno mlijeko za čišćenje jetre
Umak „tisuću otoka“
Pašteta od tune bez jaja
Čokoladni ganache s morskom solju i maslinovim uljem
Čokoladni cheescake
Zobene pahuljice s orasima, jabukama i medom
Smoothie od zelenog čaja i breskve za energiju
Losos s limunom i bosiljkom
© 2025 Zdravi recepti