Nazad na početnu
Sastojci
Biskvit
- 350 g maslaca
- 350 g Stevije ili drugog prirodnog zaslađivača
- 6 jaja
- 350 g brašna
- 1 dl desertnog vina
- 100 g voćne marmelade po izboru (marelica, malina, kupina ili druga)
Glazura
- 300 g maslaca
- 600 g prirodnog zaslađivača
- 1 dl desertnog vina
- šećer u prahu ili kakao u prahu (za dekoraciju, po želji)
Priprema
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 160°C i lagano namastite 2 kalupa promjera cca. 21 cm.
- U posudi izmiješajte maslac i Steviju dok ne dobijete glatku smjesu i postupno dodajte 1 po 1 jaje. Zatim dodajte brašno i desertno vino pa ponovno izmiješajte.
- Stavite da se peče 45-50 minuta i provjerite s čačkalicom je li gotovo. Izvadite i ostavite da se hladi u kalupu, a za to vrijeme napravite glazuru.
- Izmiješajte maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu, zatim dodajte vino i lagano ga umiješajte.
- Ohlađeni biskvit prerežite na pola. Na prvu polovicu namažite marmeladu i preklopite drugim biskvitom.
- Prelijte tortu glazurom od maslaca i vina, ukrasite šećerom u prahu kao na slici ili po želji i poslužite.
Slični recepti: