Božićna rolada s trešnjama

Ukusna i slatka blagdanska poslastica!

Božićna rolada s trešnjama Izvor slike: Depositphotos

01:00

Sastojci:

Priprema

Za glazuru pomiješajte trešnje, šećer i cimet. Dodajte vodu i kuhajte 5 minuta na laganoj vatri dok trešnje ne omekšaju. Kuhajte na jakoj vatri još 2 minute ili dok se sirup ne zgusne. Pustite da se malo ohladi. Stavite u blender i dobro izmiješajte. Pustite da se potpuno ohladi.

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Papirom za pečenje obložite lim za pečenje dimenzija 24 x 30 cm.

Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer, stalno miješajući, dok smjesa ne postane gusta i sjajna. Umiješajte kukuruzno brašno i ocat.

Pecite oko 10 minuta.

Papir za pečenje pospite šećerom u prahu. Okrenite biskvit s gornjom stranom prema dolje. Ostavite da se hladi 20 minuta.

Da biste završili glazuru, istucite vrhnje u čvrst šlag. Dodajte pire od trešanja, izmiješajte i premažite preko biskvita. Pažljivo zarolajte i stavite u hladnjak na 1 sat.

Pospite šećerom u prahu prije posluživanja.

Ostali recepti

Tikvice punjene povrćem
Salata od bulgura i celera
Omlet s patlidžanima
Piletina u umaku od brusnica
Peneti u đavoljem umaku
Salata od smeđe riže, brusnica i oraha
Kajgana s ovčjim sirom i borovnicama
Palačinke s preljevom od limuna
© 2025 Zdravi recepti