Zagrijte svoje najmilije ovom ukusnom tortom.
Kalorije 311
Ukupno masti 15g
Zasićene masti 5g
Proteini 5g
Ugljikohidrati 39g
Vlakna 2g
Natrij 160mg
Kolesterol 29mg
Namastite lim za pečenje. Na rubove zdjele stavite papir za pečenje te i njega malo namastite. Namočite grožđice i pustite da odstoje 30 minuta. Dobro ih ocijedite. Pomiješati grožđice, orahe i 1/2 šalice brašna.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Pomiješajte preostale 2 šalice brašna, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U veliku zdjelu mikserom izmiješajte margarin i smeđi šećer. Dodajte bjelanjke i dobro izmiješajte, a zatim dodajte jaje i dobro izmiješajte. Pomiješajte s prethodno napravljenom mješavinom brašna, a zatim viskijem. Dodajte grožđice i dobro promiješajte.
Smjesu stavite u lim za pečenje. Pecite 55 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da odstoji 20 minuta. Lopaticom odvojite rubove i izvadite iz lima za pečenje. Pustite da se ohladi u potpunosti i uklonite papir za pečenje.