Nazad na početnu

Blagdanska torta od viskija

Zagrijte svoje najmilije ovom ukusnom tortom.

01:20
4 osobe
Lako

Nutritivne vrednosti

Kalorije 311
Ukupno masti 15g
Zasićene masti 5g
Proteini 5g
Ugljikohidrati 39g
Vlakna 2g
Natrij 160mg
Kolesterol 29mg

Sastojci

  • 2 šalice grožđica
  • 2 šalice mljevenih oraha
  • 2,5 šalice brašna za kolače
  • 2 žličice cimeta
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • 1/4 žličice soli
  • 2/3 šalice smeđeg šećera
  • 3/4 šalice maslaca ili margarina
  • 1 jaje
  • 4 bjelanjka
  • 1/2 šalice viskija

Priprema

Priprema

Namastite lim za pečenje. Na rubove zdjele stavite papir za pečenje te i njega malo namastite. Namočite grožđice i pustite da odstoje 30 minuta. Dobro ih ocijedite. Pomiješati grožđice, orahe i 1/2 šalice brašna.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Pomiješajte preostale 2 šalice brašna, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U veliku zdjelu mikserom izmiješajte margarin i smeđi šećer. Dodajte bjelanjke i dobro izmiješajte, a zatim dodajte jaje i dobro izmiješajte. Pomiješajte s prethodno napravljenom mješavinom brašna, a zatim viskijem. Dodajte grožđice i dobro promiješajte.

Smjesu stavite u lim za pečenje. Pecite 55 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da odstoji 20 minuta. Lopaticom odvojite rubove i izvadite iz lima za pečenje. Pustite da se ohladi u potpunosti i uklonite papir za pečenje.

Energetska vrijednost

311