Bijela torta s vinom

Ova izvrsna bijela torta s grožđem sadrži i malu količinu vina, koje daje osvježavajući i bogati jesenski okus!

Bijela torta s vinom Izvor slike: Depositphotos

02:30

Sastojci:

Tijesto

 

 

Krema

 

Priprema

  1. U posudi izmiješajte maslac, 100 g meda i žumanjak dok ne dobijete kremastu smjesu. U drugoj posudi umutite bjelanjke i ostatak meda dok ne postanu čvrsti. U trećoj posudi izmiješajte brašno, mak i prašak za pecivo.
  2. Smjesu od brašna dodajte u žumanjke pa dobro izmiješajte. Zatim dodajte po malo bjelanjka i neprestano miješajte. Kad se formira glatka smjesa, prebacite ju u posudu za pečenje na koju ste prethodno stavili papir za pečenje i pecite sat vremena na 170°C.
  3. Za to vrijeme napravite kremu. Pomiješajte želatinu s polovinom vina i zagrijte na laganoj vatri dok se ne rastopi. Dodajte ostatak vina, izmiješajte i stavite u hladnjak. Dok se hladi, istucite vrhnje za šlag i na kraju dodajte ohlađeni žele i izmiješajte.
  4. Kad izvadite tortu, ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi. Operite grožđe, po želji maknite koštice, i narežite ga na pola. Ako koristite pistacije, narežite ih na sitne komadiće i dodajte u kremu, a malo možete ostaviti i za dekoraciju.
  5. Ohlađenu tortu izrežite vodoravno na 2 jednaka dijela. Na prvi dio stavite polovicu kremu pa razbacajte većinu narezanih komadića grožđa. Zatim stavite drugi dio tijesta, dodajte kremu na cijelu dužinu i ukrasite s ostatkom grožđa, mrvicama pistacija ili po želji. Prije posluživanja stavite u hladnjak na barem 2-3 sata.

Ostali recepti

Tilapija s komoračem
Lagani kolač od vanilije
Losos s avokadom i narančom
Tuna u umaku od krastavaca
Pljeskavice od brokule i cvjetače
Španjolska piletina s bademima
Zobene pahuljice s borovnicama i jogurtom
Detoksikacijski smoothie od đumbira
© 2025 Zdravi recepti