Bijela riba u pećnici na mediteranski način

Za manje od pola sata možete pripremiti ukusan i lagan ručak.

Bijela riba u pećnici na mediteranski način Izvor slike: 123RF

00:25

Sastojci:

Priprema bijele ribe u pećnici na mediteranski način

1. Uključite pećnicu da se zagrije na 220 stupnjeva.

2. Filete ribe začinite solju i paprom s obje strane.

3. Vatrostalnu posudu premažite maslinovim uljem i poslažite filete u nju. Polovicu limuna iscijedite preko ribe, a drugu polovicu ostavite sa strane.

4. U dublju posudu stavite rajčice, luk, češnjak, masline, timijan, origano, sol i papar te 3 žlice maslinovog ulja.

5. Sve dobro promiješajte, a zatim ravnomjerno rasporedite preko ribe.

6. Pecite u pećnici 20 minuta.

7. Prije posluživanja preko svega iscijedite preostalu polovicu limuna i dodajte listiće bosiljka.

Ostali recepti

Kremasta juha od tikvica i mrkve
Salata od tjestenine, tune i krastavaca
Pečeni losos s narančom i limunom (Crohn friendly) by Petra Terner
Grah salata s avokadom
Frape od kamilice, breskve i đumbira
Brokula, češnjak i rigatoni
Smoothie od manga i kokosa
Slatki zalogajčići od piletine i slanine
© 2025 Zdravi recepti