Bezglutenski kruh

Ovaj kruh bit će Vam dostatan za 8 osoba

Bezglutenski kruh

02:15

Sastojci:

Priprema

Kvasac rastopite u mlakoj vodi i mlijeku, a zatim ga umiješajte u ⅔ ukupne količine brašna te dodajte margarin ili ulje i sol.

Sastojke miješajte električnom miješalicom (spiralni nastavci) 10-ak minuta, dok ne dobijete homogeno mekano tijesto. Smjesu ostavite dizati na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči.

U dignuto tijesto dodajte ostatak brašna, ponovno promiješajte i stavite u uljem namazan duguljasti kalup. Tijesto u kalupu izravnajte mokrom rukom, premažite uljem, pokrijte krpom i pustite da se ponovno diže.

Dignuto tijesto premažite razmućenim jajetom i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C oko 40 minuta.

Energetska vrijednost:

322

Ostali recepti

Piletina s indijskim oraščićima (Kung Pao) by Martha Stewart
Pljeskavice od šparoga i kukuruza
Juha od crvenog kupusa
Juha od crvene leće
Božićni kuglof
Tjestenina sa šparogama, ricottom i graškom
Smoothie od maslaca od kikirikija i borovnoca
Povrtne palačinke
© 2025 Zdravi recepti