Nazad na početnu

Bezglutenski čoko keksi

Znate onu lijepu kutiju za kekse koju imate? Ako stoji prazna na polici u kuhinji, uskoro će naći svoju namjenu. Na čitav jedan dan, jer ovi će keksi teško preživjeti do sutra. Slatke i slasne čokoladne kekse napravila nam je blogerica Like Chocolate, a recept pronađite dolje niže.

00:15
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 180 g Letifico bademovog brašna (ako koristite brašno drugog proizvođača, možda ćete trebati prilagoditi recept)
  • 12 svježih ili namočenih suhih datulja
  • 1 žlica chia sjemenki
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 4-5 žlica mlijeka (npr. zobeno)
  • 40 g komadića čokolade

Priprema

Priprema

  1. Sve sastojke osim čokolade izradite u multipraktiku dok se ne spoje u masu. Ako nemate multipraktik, pomiješajte ih vilicom, a datulje prethodno izgnječite.
  2. Na kraju dodajte čokoladu.
  3. Dlanovima formirajte kekse debljine 6-8 mm.
  4. Pecite na 180 stupnjeva 12-13 minuta.