Nazad na početnu
Sastojci
- 2 breskve/nektarine
- 100 g borovnica
- 10-ak listića metvice
- 3 dl soka od grožđa, prirodnog, bez šećera
- 2 žlice jabučnog octa
- 5-6 kolutića limuna (za dekoraciju)
- prirodni zaslađivač ili med (po želji)
Priprema
Priprema
- U posudu stavite ¾ borovnice i metvicu i usitnite drobilicom dok se borovnice ne raspadnu.
- Prebacite smjesu u vrč i dodajte breskve. Zatim dodajte sok od grožđa, gaziranu vodu i jabučni ocat. Dobro promiješajte i probajte. Po potrebi dodajte žlicu meda ili drugog prirodnog zaslađivača.
- Stavite u hladnjak na barem 2 sata da se okusi sjedine. Prije posluživanja dodajte kolutiće limuna, par listića metvice, a po želji može zamrznuti nekoliko borovnica i/ili nasjeckane breskve ili ih staviti u kalup od leda pa napraviti voćne kockice.
