Nazad na početnu
Sastojci
Humus
- 800 g slanutka iz konzerve
- 2 češnja češnjaka
- 4 žlice crvene mljevene paprike
- 1 žličica paste od sezama (tahini pasta)
- 3,5 žlice soli
- limunovog soka
- peršin
Priprema
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 220°C.
- Batat izrežite na kolutove debljine 5 mm te ih začinite s maslinovim uljem, soli i paprom.
- Stavite ih u pleh u koji ste prethodno stavili papir za pečenje i pecite ih u pećnici 10 minuta.
- Zatim ih okrenite i pustite da se peku još 8-12 minuta.
- Za to vrijeme sve sastojke za humus od slanutka stavite u blender i napravite pastu.
- Smjesu rasporedite na batat i dodajte pesto od bosiljka, medenu kremu s dodatkom aronije i nekoliko komadića kozjeg sira.
Dobar tek!