Bakalar na bijelo

Bakalar na bijelo je nezaobilazan tradicionalan recept za blagdane.

Bakalar na bijelo Izvor slike: 123RF

02:00

Sastojci:

Priprema

  1. Bakalar namočite u vodi i ostavite preko noći.
  2. Sutradan ga stavite kuhati u hladnu vodu.
  3. Krumpir skuhajte, ogulite i narežite na kockice. Kada bakalar omekša, očistite meso od kože i kostiju.
  4. Na vrućem ulju popržite češnjak i dodajte bakalar.
  5. Polijte vodom u kojoj se kuhao bakalar, tek toliko da prekrije sastojke.
  6. Dodajte bijelo vino i kuhajte 2 do 3 minute na laganoj vatri.
  7. Sastojke prebacite u blender i začinite solju i paprom.
  8. Dodajte krumpir i peršin i sve izmiksajte u glatku smjesu. Poslužite uz pecivo ili kruh.

Ostali recepti

Zelena juha od poriluka i celera
Kolač od sira i jagoda
Lignje u bijelom vinu
Smoothie od borovnica, banane i jogurta
Svinjski but s umakom od mandarine
Smoothie od malina za mršavljenje
Svježi sok od jagoda i kivija za podizanje imuniteta!
Linzer torta
© 2025 Zdravi recepti