Nazad na početnu
Sastojci
- 3 žlice šećera
- 2 žlice maslaca
- 80 g višenamjenskog brašna
- 120 ml mlijeka
- 1 žlica praška za pecivo
- 2 jaja
- prstohvat soli
- 2 žlice soka od limuna
- pola naribane korice limuna
- manja šaka badema (nasjeckanih)
- manja šaka grožđica
- šećer u prahu
Priprema
Priprema
- Odvojite žumanjke i bjelanjke.
- Bjelanjke pomoću ručnog miksera istucite u snijeg
- U veliku zdjelu dodajte 2/3 šećera, brašno, prašak za pecivo, žumanjke, mlijeko, limunovu koricu i sok od limuna. Sve dobro pomiješajte dok smjesa ne postane glatka.
- U smjesu pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- U tavi na srednjoj vatri rastopite polovicu maslaca.
- Na tavu dodajte smjese toliko da pokrije dno, a da palačinka ne bude predebela.
- Poklopite tavu, te pecite oko 4 minute dok donja strana palačinke poprimi zlatno-smeđu boju.
- Okrenite palačinku, te ju natrgajte na komade pomoću dvije vilice (pazite pritom da ne oštetite tavu). Zatim prebacite palačinku na tanjur.
- Ostatak maslaca i šećera stavite u tavu u kojoj se pekla palačinka, te dodajte bademe i grožđice. Karamelizirajte na srednjoj vatri najviše 1 minutu, a zatim posipajte preko palačinke.
- Ukrasite šećerom u prahu.