Ovi ukusni patlidžani odlično idu uz rižu. Prilagodite začine! Za 4 osobe kao prilog ili za 2 kao glavno jelo.
Sastojci:
Izrežite patlidžan na pola po horizontali i zatim rezati svaki komad na 6-8 komada okomito. Stavite u posudu i utrljajte chilli, kurkumu i sol. Ostavite 30 minuta, a zatim izbacite višak tekućine.
Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja i prepržite patlidžane.
Pomiješajte zajedno listove luka, đumbir i zelenu čili papričicu.
Zagrijte preostalo ulje u tavi. Dodaj sjemenke gorušice. Dodajte luk na kockice i prepržite do zlatno smeđe boje. Dodajte zeleni chilli, đumbir i listove luka i pržite oko 3 minute.
Dodajte sjeckane rajčice i kuhajte dok ne omekšaju. Dodajte 1 čašu vode i prokuhajte. Dodajte patlidžane, chilli prah i garam masalu. Kuhajte 5 minuta, zatim ukrasite listovima korijandera.