Nazad na početnu

Aubergine Masala

Ovi ukusni patlidžani odlično idu uz rižu. Prilagodite začine! Za 4 osobe kao prilog ili za 2 kao glavno jelo.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 veliki ili 2 mala patlidžana
  • 5 listova mladog luka sitno nasjeckanih na kockice
  • 1 glavica luka, na kockice
  • 1 komad đumbira
  • 1 zelena chilli papričica
  • 6 rajčica sitno rezanih na kockice
  • 1 žličica kuminovih sjemenki
  • prstohvat sjemenki gorušice
  • 1/4 žličice kurkume
  • 1 žličica čilija u prahu
  • 1/2 žličice garam masala
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • lišće korijandera za dekoriranje

Priprema

Priprema

Izrežite patlidžan na pola po horizontali i zatim rezati svaki komad na 6-8 komada okomito. Stavite u posudu i utrljajte chilli, kurkumu i sol. Ostavite 30 minuta, a zatim izbacite višak tekućine.

Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja i prepržite patlidžane.

Pomiješajte zajedno listove luka, đumbir i zelenu čili papričicu.

Zagrijte preostalo ulje u tavi. Dodaj sjemenke gorušice. Dodajte luk na kockice i prepržite do zlatno smeđe boje. Dodajte zeleni chilli, đumbir i listove luka i pržite oko 3 minute.

Dodajte sjeckane rajčice i kuhajte dok ne omekšaju. Dodajte 1 čašu vode i prokuhajte. Dodajte patlidžane, chilli prah i garam masalu. Kuhajte 5 minuta, zatim ukrasite listovima korijandera.