Aubergine Masala

Ovi ukusni patlidžani odlično idu uz rižu. Prilagodite začine! Za 4 osobe kao prilog ili za 2 kao glavno jelo.

Aubergine Masala

00:45

Sastojci:

Priprema

Izrežite patlidžan na pola po horizontali i zatim rezati svaki komad na 6-8 komada okomito. Stavite u posudu i utrljajte chilli, kurkumu i sol. Ostavite 30 minuta, a zatim izbacite višak tekućine.

Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja i prepržite patlidžane.

Pomiješajte zajedno listove luka, đumbir i zelenu čili papričicu.

Zagrijte preostalo ulje u tavi. Dodaj sjemenke gorušice. Dodajte luk na kockice i prepržite do zlatno smeđe boje. Dodajte zeleni chilli, đumbir i listove luka i pržite oko 3 minute.

Dodajte sjeckane rajčice i kuhajte dok ne omekšaju. Dodajte 1 čašu vode i prokuhajte. Dodajte patlidžane, chilli prah i garam masalu. Kuhajte 5 minuta, zatim ukrasite listovima korijandera.

Ostali recepti

Domaća pileća juha s rižom
Pileća rolada
Zobene pahuljice sa sjemenkama bundeve i breskvama
Smoothie za eliminaciju toksina
Zapečeni grah
Džem od smokava
Tjestenina s tikvicama i slanutkom
Smoothie od meda i oraha
© 2025 Zdravi recepti