Nazad na početnu

Arroz con pollo

Portugalski recept za ukusnu piletinu.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 žličice maslinovog ulja
  • 1 grubo sjeckani luk
  • 1 sjeckani češanj češnjaka
  • 600g pilećih fileta
  • 1 žličica mljevenog kima
  • 1 žličica mljevene slatke paprike
  • 1 / 2 žličice šafrana
  • 150g riže
  • 1 konzerva pelata
  • 250ml pilećeg temeljca
  • 1 / 4 šalice grubo nasjeckanog svježeg peršina

Priprema

Priprema

Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj toplini. Dodajte luk i češnjak i pržite 3 do 4 minute ili dok luk ne omekša. Dodajte piletinu i pržite 3 do 4 minute. Dodajte kumin, papriku i šafran i kuhajte 1 minutu. Dodajte rižu, rajčicu i pileći temeljac i prokuhajte. Smanjite toplinu i kuhajte poklopljeno 15 minuta ili dok piletina i riža ne omekšaju.

Dodajte peršin i kuhajte 2 do 3 minute. Poslužite odmah.