Nazad na početnu
Sastojci
- 2 kg butternut bundeve
- 2 kom crvenog luka
- 2 kom stabljike celera
- 2 kom mrkve
- 2 kom češnja češnjaka
- ½ kom svježeg chilija
- 5 kom svježe kadulje
- 2 grančice svježeg ružmarina
- 1 l pilećeg temeljca ili pileća kocka za juhu
- Letifico ulja uljane repice (po želji)
- bučino ulje (po želji)
- bučine sjemenke (po želji)
- kruh (po želji)
- parmezan (po želji)
- sol (po želji)
- papar (po želji)
Priprema
Priprema
- Na ulju uljane repice popržite listove kadulje na oko 30 sekundi ili dok ne potamne i postanu hrskavi. Zatim ih izvadite iz lonca.
- Dobili ste predivno aromatično ulje na kojemu ćete ispržiti povrće koje ste prethodno sitno nasjeckali. Luk, celer, mrkvu, češnjak, chilli i ružmarin začinite sa soli i paprom te pirjajte na laganoj vatri oko 10 minuta da povrće omekša.
- Dodajte narezanu bundevu i pileći temeljac, pustite da zavri, smanjite vatru i pustite da lagano kuha oko 30 minuta.
- Za to vrijeme kriške kruha pokapajte s malo bučinog ulja i na njega naribajte parmezan.
- Stavite u pećnicu na 200 stupnjeva oko 10-tak minuta dok se sir ne otopi i kruh postane hrskav. Pazite samo da vam ne izgori kao meni prvi put. J
- Kada je povrće gotovo stavite ga u blender i izmiksajte. Začinite sa soli i paprom do savršenstva.
- Juhu poslužite s nekoliko kapi bučinog ulja, bundevinim sjemenkama i kruhom.