Svi znamo stih iz pjesmice koje se (ne)rado sjetimo kada se temperature spuste imalo niže od poželjne sobne temperature. Ali ipak – ne boji se tko je zdrav! Uz ovu juhu od bundeve nit' će vam biti zima, nit' ćete biti bolesni.
Na ulju uljane repice popržite listove kadulje na oko 30 sekundi ili dok ne potamne i postanu hrskavi. Zatim ih izvadite iz lonca.
Dobili ste predivno aromatično ulje na kojemu ćete ispržiti povrće koje ste prethodno sitno nasjeckali. Luk, celer, mrkvu, češnjak, chilli i ružmarin začinite sa soli i paprom te pirjajte na laganoj vatri oko 10 minuta da povrće omekša.
Dodajte narezanu bundevu i pileći temeljac, pustite da zavri, smanjite vatru i pustite da lagano kuha oko 30 minuta.
Za to vrijeme kriške kruha pokapajte s malo bučinog ulja i na njega naribajte parmezan.
Stavite u pećnicu na 200 stupnjeva oko 10-tak minuta dok se sir ne otopi i kruh postane hrskav. Pazite samo da vam ne izgori kao meni prvi put. J
Kada je povrće gotovo stavite ga u blender i izmiksajte. Začinite sa soli i paprom do savršenstva.
Juhu poslužite s nekoliko kapi bučinog ulja, bundevinim sjemenkama i kruhom.