Nazad na početnu

Argentinska piletina s kukuruzom

Argentinska piletina s kukuruzom za dijebetičare

00:40
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 pile, izrezano na komade
  • papar po ukusu
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 režnja bijelog luka, zdrobljena
  • 2 paradajza
  • 1 list lovora
  • 1/4 žličica mažurana
  • 1 pakovanje smrznutog kukuruza šećerca, otopljeno

Priprema

Priprema:

Skinite kožicu sa pileta. Posolite i popaprite po ukusu. U velikom teflonskoj tavi zagrijte ulje i pržite piletinu, okrećući je, oko 15 do 20 minuta. Kad je piletina gotova, izvadite je iz tave i držite na toplom mjestu. U tom ulju izdinstajte bijeli luk, dodajte paradajz, lovor i mažuran i dinstajte oko 10 minuta. Dodajte
obaren kukuruz i piletinu i dobro umješajte sa sosom.