Nazad na početnu

Alkalna zelena juha

Ova zdrava juha sadrži brokulu, kelj, đumbir, korijander i kurkumu.

00:35
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 500ml povrtnog temeljca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • nasjeckani komadić korijena đumbira
  • ½ žličice korijandera
  • ½ žličice kurkume
  • prstohvat  himalajske soli
  • 200g narezanih tikvica
  • 85g narezane brokule
  • 100g narezanog kelja
  • sok i naribana korica 1 limete
  • šaka grubo nasjeckanog  svježeg peršina

Priprema

Priprema

Na ulju propržite češnjak, đumbir, korijander, kurkumu i sol. Dodajte 3 žlice temeljca. Stavite tikvice i pirjajte ih 3 minute. Ulijte 400 ml temeljca i kuhajte još 3 minute.

Dodajte brokulu, kelj, sok od limete i preostali temeljac. Ostavite kuhati još 3 do 4 minute. Uklonite s vatre i dodajte ¾ peršina.

Stavite sve u blender i dobro izmiješajte.

Pospite ostatkom peršina i poslužite.

Energetska vrijednost

180